Ermelo-Putten

Exotische planten voor binnen en buiten

Presentatie van Gert Hoogenstrijd

Door de coronamaatregelen mogen jammer genoeg maar 30 mensen deze avond meemaken. Bij uw binnenkomst moet u bovendien een mondkapje dragen tot het moment waarop u op uw plaats zit. Tijdens de avond kunt u vrijelijk ademhalen zonder mondkapje. Ook voor deze avond dient u zich -zo mogelijk- vooraf aan te melden. Kijk daarvoor bij Contact op deze website.

Aan de hand van een reisverhaal op zoek naar de vleesetende orchidee in de Amazone wordt u door Gert Hoogenstrijd meegenomen in de wereld van de exotische planten.
Bij zijn laatst gemaakt expeditie in de Amazone was hij op zoek naar een bijzondere onontdekte vleesetende plant, de Aracamuni orchidee. Tijdens de presentatie worden verschillende soorten exotische planten besproken. Van orchidee, naar mierenplant, van varen tot gember, van penisplant naar mini palm. Laat u verrassen door de vele soorten planten met bijzondere kleuren, vormen en geuren.

Gert Hoogenstrijd ziet vleesetende planten als zijn hobby en passie. Hij werd geboren in 1967 in Ilpendam in Nederland. Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vader de natuur in op zoek naar schildpadden en salamanders. Zo bleek al snel zijn passie voor dieren en planten en het maken van expedities in de natuur. Hij is milieukundig ingenieur en heeft een doctoraal in de biologie. In en buiten die hoedanigheid heeft hij veel gereisd en op verschillende plaatsen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika gewerkt en gewoond. Dat bood hem de gelegenheid om in zijn vrije tijd langs ongebaande paden te zoeken naar nieuwe soorten exotische planten met als speciale voorkeur de vleesetende planten. In zijn jongere jaren heeft hij vele bergen in Brazilië, Venezuela, India, Indonesië en Nepal beklommen op zoek naar exotische planten.
Vanuit zijn grote passie voor natuur heeft hij 10 jaar geleden Araflora.com opgericht, een exotische planten bedrijf dat vele speciale planten verkoopt en kweekt.