Ermelo-Putten

Tuinen kijken rondom Gorssel

Vrijdag 21 juli

We bezoeken deze dag drie privétuinen.
De Prunushof
We gaan eerst naar De Prunushof in Wilp van Jan en Anny Bos. Op hun voormalige tuinplantenkwekerij hebben ze een grote verzameling bomen, met als onderbegroeiing een grote variatie vaste planten en grassen. Daarnaast vind je  in de mooie aanlegde tuinen collecties bijzondere heesters, pioenen en kuipplanten, zowel  fruitbomen als kleinfruit in de boomgaard. Er zijn hier veel planten te koop.
Tuin de hoefslag
Hierna gaan we naar Tuin de Hoefslag in Gorssel van de gedreven tuiniers Mieke en Hans Geerlink. In tegenstelling tot de vorige tuin hebben zij een tuin waarbij sfeer en rust de uitstraling bepaalt.
In de tuin van Dorth
Als laatste gaan we naar Lily eigenaresse van In de tuin Dorth. Ze heeft gedegen groene studies achter de rug en wil haar kwaliteiten ook graag laten zien. In haar charmante cottagetuin tuiniert ze ecologisch, je vindt ook een moestuin, grote vijver en zelfs twee boomgaarden.
 
In de eerste en laatste tuin krijgt u koffie/thee met wat lekkers erbij. In de tweede tuin gebruiken we de lunch en wordt er koffie/thee met wat lekkers geserveerd. U dient zelf voor een lunchpakketje te zorgen.

De PrunushofVoordersteeg 267384 AG Wilpwww.deprunushof.nl
De HoefslagHoefslag 127213 BW Gorssel   www.tuindehoefslag.nl
In de Tuin van Dorth   Bathmenseweg 10   7216 PB Kring van Dorth   www.indetuinvandorth.nl  

Heeft u belangstelling?
We vertrekken op vrijdag 21 juliom 08.30 uur vanaf parkeerplaats Dirk Staalweg hoek Struikakkers te Ermelo. We hopen om 18.00 uur weer terug te zijn. Omdat we met eigen vervoer gaan, willen we het volgende afspreken:    

  • De kosten, inclusief entrees, vervoerskosten en koffie/thee en iets lekkers erbij bedragen voor Groei&Bloei leden € 28,50, niet leden € 33,50
  • U kunt zich telefonisch 0341-420541 of per mail hvanemaus(at)solcon.nl opgeven VOOR 14 JULI.  Na overleg met ons kunt u het bedrag overmaken op bankrekeningnr.  NL75RABO 0317 7273 46, KMTP Ermelo o.v.v. dagtocht 21 juli
  • Als u met de auto wilt rijden, dit vermelden bij betaling en aangeven of u anderen mee wilt nemen 
  • In de kosten is voor iedereen een bedrag van €5,00 berekend (inclusief chauffeur) voor vervoer. Met de chauffeur/eigenaar worden de vervoerskosten door ons weer verrekend.