Ermelo-Putten

Richting Utrecht

Woensdag 6 september

Tuin Boschwijk
Allereerst willen we naar Tuin Boschwijk in Soest. Deze privétuin is begin 1900 al aangelegd en is lid van de Nederlandse Tuinenstichting. In november 2021 was deze tuin, tuin van de maand. Herman en Berline Geertsema mogen voor dit juweeltje zorgen. De combinatie van oude bomen en heesters met onderbegroeiing en mooie stevige elementen maakt het hier heel speciaal.
Botanische tuinen (zie foto hieronder)
Daarna rijden we richting Utrecht naar de Botanische tuinen bij Fort Hoofddijk. Om het fort heen vinden we onder andere één van de grootste rotstuinen van Europa, een grote tropische kas, en een evolutietuin.
De Briellaerd
Daarna gaan we met een kleine omweg richting huis, want we willen een stop maken bij de Briellaerd in Barneveld. Daar vind je vele modeltuinen, die op een fijnzinnige smaakvolle manier zijn ontworpen.

In de eerste tuin krijgt u koffie/thee met een koekje. In de tweede tuin krijgen we bij aankomst koffie met wat lekkers erbij en kunnen hier onze meegebrachte lunch nuttigen. U dient zelf voor een lunchpakketje te zorgen. Bij de laatste tuin krijgen we koffie/thee met lekkers erbij.

Tuin BoschwijkPraamgracht 33761 LA SoestTuin Boschwijk
Botanische tuinen   Budapestlaan 17   3854 HD Urechtwww.uu.nl/botanischetuinen
De BriellaerdPlantagelaan 203772 MB Barneveld   www.briellaerd.nl/tuinwinkel

Heeft u belangstelling?
We vertrekken op woensdag 6 september om 09.00 uur vanaf parkeerplaats Dirk Staalweg hoek Struikakkers te Ermelo. We hopen om 17.30 uur weer terug te zijn. Omdat we met eigen vervoer gaan, willen we het volgende afspreken:  

  • De kosten, inclusief de meeste entrees*, vervoerskosten en koffie/thee en iets lekkers erbij bedragen voor Groei&Bloei leden € 18,50, niet leden € 24,50. * Botanische tuinen Utrecht moet u daar ter plekke zelf betalen, er is daar een kaartjesautomaat (volwassene tot 65 jaar € 8,50, na 65 jaar €7,00) . Entree voor houders museumjaarkaart gratis
  • U kunt zich telefonisch 0341-420541 of per mail hvanemaus(at)solcon.nl  opgeven voor 23 augustus. Na overleg met ons kunt u het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL75RABO 0317 7273 46, KMTP Ermelo o.v.v. dagtocht 6 september
  • Als u met de auto wilt rijden, dit vermelden bij betaling en aangeven of u anderen mee wilt nemen
  • In de kosten is voor iedereen een bedrag van € 5,00 berekend (inclusief chauffeur) voor vervoer. Met de chauffeur/eigenaar worden de vervoerskosten door ons weer verrekend.