Ermelo-Putten

Nederlands Kampioenschap Bloemschikken 2015 op 18 oktober 2015

We zouden met zeven deelnemers mee gaan doen maar helaas moesten Annette Redschaad en Corrie van Waversveld zich door omstandigheden terugtrekken.

Maar de overgebleven vijf deelnemers vertrokken we 's ochtends om half zeven, met onze twee begeleiders t.w. Frouwkje Jonker en Bert Kikkert, naar Deventer om tijd genoeg te hebben alle spullen klaar te zetten en een kop koffie te drinaen. De opening was om 8.40 uur en al snel daarna konden we aan het werk. In de B-klasse waarin Henna Huisman, voor de 1e keer dus, mee deed werd meteen gewerkt aan het vrije stuk, de andere vier deelnemers, Marja Klompenhouwer, Corine van Middelkoop, Gea van Pijkeren en ikzelf begonnen met het verplichte stuk of wel de verrassingsopdracht. En het was echt een verrassing. Er stond mooi materiaal klaar om iets van te maken, maar we werden met name verrast door een tasje met hulpmateriaal dat uit de coulissen naar beneden kwam. Iedereen kreeg een tasje aan een haak bij de eigen werkplek. Aan dezelfde haak moest een hangend bloemstuk gemaakt worden aan de hand van een opdracht zoals verplicht alle calla's verwerken etc. Na een kop koffie begonnen we aan het vrije stuk, waar we zelf het materiaal voor mee moesten nemen. Het hoofdthema was: Prikkel de zintuigen met als sub-thema's voor ons: zien (B), zien en voelen(A), zien en horen (A-select). Om kwart voor twee hadden we alles achter de rug en gingen we samen lunchen. 's Middags volgde een bespreking van een aantal werkstukken en daarna de prijsuitreiking, altijd spannend!! Van de vijf van ons promoveren drie naar een hogere klasse, dus goeie scores voor ons als groep. Marja gaat naar de Ereklasse!! Corine en ikzelf naar de A-select. Corine kreeg bovendien voor het verplichte stuk de  verrassingsprijs vanwege de originaliteit van het stuk. Nadat we elkaars stukken bekeken hadden, vertrokken we naar Harderwijk, waar we de dag zoals gebruikelijk afsloten met samen nog iets te eten. Voldaan en moe namen we tegen half elf afscheid van elkaar!!

We kijken met veel plezier terug op dit Kampioenschap Bloemschikken.

Het hele weekend was er de expositie van alle werkstukken. Verder waren er grote en kleine workshops en demonstraties in de diverse ruimtes in de Schouwburg. Het was er gezellig druk. Volgend jaar zal het NK Bloemschikken in Venlo plaats vinden op 7-9 oktober.

We hebben er al weer zin in!!

Ria Kikkert