Ermelo-Putten

Tuinen kijken rondom Gorssel

Vrijdag 21 juli

We bezochten deze dag drie privétuinen.
De Prunushof
in Wilp van Jan en Anny Bos. Op hun voormalige tuinplantenkwekerij hebben ze een grote verzameling bomen, met als onderbegroeiing een grote variatie vaste planten en grassen. Daarnaast vind je  in de mooie aanlegde tuinen collecties bijzondere heesters, pioenen en kuipplanten, zowel  fruitbomen als kleinfruit in de boomgaard. Er zijn hier veel planten te koop.
Tuin de hoefslag
van de gedreven tuiniers Mieke en Hans Geerlink in Gorssel. In tegenstelling tot de vorige tuin hebben zij een tuin waarbij sfeer en rust de uitstraling bepaalt.
In de tuin van Dorth
Als laatste gingen we naar Lily eigenaresse van In de tuin Dorth. Ze heeft gedegen groene studies achter de rug en wilde haar kwaliteiten graag laten zien. In haar charmante cottagetuin tuiniert ze ecologisch, je vindt ook een moestuin, grote vijver en zelfs twee boomgaarden.

Excursieleider Henk van Emaus:
Op vrijdag 21 juli bezochten we met 24 deelnemers 3 tuinen rondom Gorssel.
De Prunushof is een voormalige kwekerij met tuincentrum en is nu ingericht als open tuin met als specialisatie een groot sortiment sierkers. Midden in een woonwijk lag De Hoefslag waar we onze lunch mochten gebruiken. In de tuin van Dorth konden we een betrekkelijk jonge tuin zien, waar we door de super enthousiaste tuineigenaresse werden rondgeleid en bijgepraat over haar verschillende tuinprojecten en wat ze verder nog wil realiseren.