Ermelo-Putten

Op excursie naar de Noodoost Polder

Op donderdag 26 augustus was er onder leiding van de excursiecommissie Henk en Hennie van Emaus een heel geslaagd tuinenbezoek in de Noordoostpolder. Dit keer niet met een touringcar maar met eigen vervoer. We bezochten drie tuinen. Het was een bijzondere excursie en werd door de deelnemers als bevrijdend ervaren. Het kon immers weer, gezellig met elkaar tuinen bekijken, koffie drinken, lunchen en heerlijk bijpraten. 
We bezochten Het Zwaluwhuis in Ens, de Pegasuhof in Bant en de Stekkentuin in Espel. Drie totaal verschillende tuinen en dat was dan ook het verrassende element van deze dag. 
In het Zwaluwhuis wuivende grassen omringd met prachtige bloempartijen, in de Pegasushof afgebakende tuinkamers met bijzondere planten en fruitbomen (en een heerlijke lunch) en een Stekkentuin met vele, vele bodembedekkers waar bloeiende planten bovenuit steken. Het is ondoenlijk om alles te beschrijven wat er te zien was. In een foto-impressie is getracht een overzicht te maken. Bekijk de foto's op deze website bij de fotoalbums: Dagtocht NOP