Ermelo-Putten

Op TV

Wat het meedoen aan de Drie Seizoenen Open Tuinen Dagen allemaal wel niet teweeg kan brengen, ondervonden Henk en Hennie van Emaus.
De aankondiging van de Open Dag wordt gelezen door een TV-producer en voor je het weet neemt een heuse filmploeg je tuin in beslag en worden er interviews afgenomen tussen de planten in je tuin. En dat allemaal voor een TV uitzending van het programma Lekker Leven van Eigen Huis & Tuin.
De uitzending met de tuin van Henk en Hennie was op maandag 18 september 2023 om 17.00 uur in het TV-programma Lekker Leven van Eigen Huis & Tuin bij RTL 4.

De Dienstwoning

Henk vertelt toch wel een beetje trots: 
"Ik kreeg een mailtje van de redacteur van het tv-programma Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven, met de vraag of ik mee wil doen aan hun programma. Ze had mijn tuin zien staan op de website van Groei&Bloei www.bezoekmijntuin.nl.
Ik vond het een leuk idee. Bovendien is het voor ons ook een mooie afsluiting. Na dit seizoen stellen we onze tuin De Dienstwoning niet meer open voor publiek."

Filmpje

Er werd een datumvoorstel gedaan voor de opnames. En daarbij kwam de vraag of Henk ook een filmpje wilde maken.
Henk vertelt: "Of ik in een filmpje me voor wilde stellen en een opname van een rondje door de tuin wilde maken." Dat wilde Henk wel en na flink wat zweetdruppels kwam er een filmpje.
Het filmpje werd goedgekeurd en een lieftallige (Henk's woorden) cameravrouw kwam naar de Leuvenumseweg op de grens van Harderwijk en Ermelo om een interview af te nemen. Ook filmde ze een rondleiding door de tuin van De Dienstwoning.
En..... in die tuin kwam ze zowaar Hennie tegen, die haar hobby mandenvlechten aan 't beoefenen was. 

Henk besluit: "Daarna heeft ze nog ruim een uur allerlei details in de tuin gefilmd. Al met al is er heel wat voorbereiding geweest en zijn er veel opnames gemaakt. We zijn benieuwd wat er van de opnames wel en wat er niet uit gezonden gaat worden op maandag 18 september."