Ermelo-Putten

Open Tuinendag

De Open Tuinen Dagen (OTD) 2009 zijn weer voorbij. Terugkijkend kunnen we met recht zeggen dat het weer “smullen geblazen” was. Wat hebben de bezoekers genoten. De tuineigenaren hebben er lang naar toegeleefd. De tuin moest in een opperste conditie zijn. Het resultaat is ook dit jaar weer door velen kritisch bekeken. We hebben als commissie heel positieve reacties gekregen. Ja, ook over de organisatie, maar in het bijzonder over de verscheidenheid van de tuinen die meededen. En dat de tuinen zo mooi zijn. En over de trotse enthousiaste tuineigenaren. Er was bewondering over het vele werk dat in de tuin gedaan is, en dat iedere keer gedaan moet worden.

Het weer op de OTD was goed. Op de zaterdag een paar spettertjes maar dat mocht de pret niet drukken, eigenlijk hadden we als commissie geen beter weer kunnen bestellen.

In die zin zijn de OTD geslaagd. Maar er is nog een ander aspect dat altijd een rol van belang speelt. Het weer in de periode voor de OTD. Wat was het wisselvallig, en wat heeft het geregend. Als commissie konden we ons de angstige blikken van de tuineigenaren voorstellen toen het waaide en er viel weer 25 mm regen. Die Annabellen en die prachtige Hortensia’s, en noem maar op. Hoe houden we ze omhoog? Deze spanning was in de aanloop naar de OTD bij veel tuineigenaren voelbaar.

Voor ons als commissie was het ook spannend. Hoe zou het gaan met de verkoop van de entreebewijzen nu het alsmaar regent en de vooruitzichten ook niet denderend zijn. Het was voor ons toch ook belangrijk dat we uit de kosten zouden komen. De resultaten zijn nog niet bekend, maar de verwachting is wel dat er dit jaar minder entreebewijzen verkocht zullen zijn dan vorig jaar. Dit jaar hebben wel meer leden hun gratis entreebewijzen opgehaald.