Ermelo-Putten

Onze op Engeland geïnspireerde Pluktuin

Presentatie Marieke Nolsen
Verenigingsavond 19 september 2023
Locatie: Zalencentum Immanuelkerk
Aanvang 20.00 uur

Op de eerste verenigingsavond na de zomer, 19 september, komt Marieke Nolsen ons vertellen over haar op Engeland geïnspireerde Pluktuin.

Marieke Nolsen:
Sinds 2016 hebben wij onze tuin vergroot met een decoratieve Pluktuin geïnspireerd op Engeland. Een Pluktuin voor ons zelf met heel veel dahlia’s en eenjarigen in de kleuren rood/zalm/oranje/rose. Elk jaar gaan wij naar Engeland om tuinen te bezoeken en daar zie je regelmatig dat dahlia’s en eenjarigen ondersteund worden door snoeihout. Met dit hout maken ze de meest mooie constructies. Dit heb ik op mijn eigen wijze ook in onze Pluktuin toegepast. Ik heb van deze Pluktuin een soort boeket  gemaakt, waar je doorheen kunt wandelen.  

Tijdens deze avond vertel ik hoe ik  deze tuin aangelegd heb, ik vertel over constructies die ik maak, welke dahlia’s en eenjarigen ik gebruik, hoe ik met de beplanting speel etc. etc.  Mijn verhaal begeleid ik met hele mooie beelden.
Heb je een Pluktuin, of wil je misschien een soort van Pluktuintje aanleggen, of vind je het gewoon heerlijk om een hele avond in een soort van FLOWERHEAVEN te bivakkeren dan vind ik het enorm leuk om je op deze avond te ontmoeten in de hoop je te inspireren.
Samen met Modeste Herwig heb ik een boek uitgegeven: Marieke’s Pluktuin, dit boek is in elke boekenwinkel te verkrijgen of te bestellen.