Ermelo-Putten

Dagtocht Betuwe

14 juni

Bezochte tuinen:
De Dijktuin van Dick van Leeuwen en Ineke de Vries
Geerte’s tuin……….. van Geerte Hoefakker
Nieuw Robbekampen van Jan van Egmond


We hebben genoten van de diversiteit aan tuinen.
De een rommelig waar je ogen te kort kwam maar waar alles met liefde en zorg was gecreëerd!
De tweede strak gestructureerd met een oase aan prachtige rozen waar je naar bleef kijken…… zo mooi!!
De derde tuin een mooie ontvangst met een prachtig verhaal hoe het landgoed is ontstaan onder de handen van de eigenaar en die er nog steeds met enorm veel passie aan werkt! Daarna de rondleiding waar je mond van open viel zoveel prachtige bomen stuiken en bloemen…. veel water met prachtige waterlelies. Verborgen tussen al dat moois een kippenhok met een luidruchtige haan daarbij!

Henk en Hennie, dank zij jullie keuzes was het ’s avonds nog nagenieten van al het moois dat er die dag aan ons voorbij is gegaan. Dit bewijst maar weer hoe mooi het is hier in Nederland.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar,
met hartelijke groet, Lida &Sophia

Excursieleider Henk van Emaus:
Op woensdag 14 juni hebben we met 19 deelnemers een 3-tal tuinen in de Betuwe bezocht. De kruip- door- sluip- door tuin De Dijktuin, waar op een kleine oppervlakte heel veel planten stonden, was een goede start. Daarna Geerte’s tuin, die zich midden op het platteland bevindt: een tuin met borders en mooie plantenbakken. We gebruikten daar ook de lunch. Als laatste naar Nieuw Robbekampen waar we een heel groot sortiment aan bomen en heesters konden zien en een royale interessante rondleiding kregen.