Ermelo-Putten

7-daagse tuinreis naar Schotland

Bij een vorige mededeling waren we blij u mee te kunnen delen dat er voldoende deelnemers zijn om op reis naar Schotland te gaan. Nu vanwege de Coronacrisis moeten we helaas deze reis helemaal annuleren.

Dit zou het programma zijn geweest:

1e dag, zondag 14 juni 2020
14.30 uur: vertrek per touringcar vanaf de parkeerplaats bij de Struikakkers hoek Dirk Staalweg te Ermelo.
16.30 uur: Uiterste meldingstijd DFDS SEAWAYS Felison Terminal, IJmuiden.
17.30 uur: Afvaart IJmuiden.

2e dag, maandag 15 juni 2020
09.00 uur: Aankomst en ontscheping North Shields, Newcastle-upon-Tyne. Engelse tijd (1 uur vroeger).
Na ontscheping vertrekt u omstreeks 09.30 uur richting Kelso voor een bezoek aan Floors Castle. Hier bezoekt u het kasteel met tuin, de ommuurde tuin en de kwekerij. Lunch kunt u hier op eigen gelegenheid gebruiken. Daarna naar Carolside in Earlston voor een bezoek aan één van de mooiste tuinen van Schotland waar u wordt ontvangen met thee. Tenslotte naar Peebles.

3e dag, dinsdag 16 juni 2020
08.45 uur: Vertrek richting Tranent voor een bezoek aan de kwekerij Macplants. Daarna vertrek richting Gifford met onderweg een gereserveerde pub lunch. Na de lunch brengt u een bezoek aan Broadwoodside. Aan het eind van de dag gaat u nog langs Kailzie Gardens.

4e dag, woensdag 17 juni 2020
08.30 uur: Vertrek naar Edinburgh.
Na aankomst een bezoek aan de beroemde Edinburgh Botanic, die bekend staat als één van de beste botanische tuinen ter wereld. Na het bezoek vertrekt u naar het centrum van Edinburgh.
Aan het eind van de dag brengt u nog een bezoek aan het prachtige Portmore House.

5e dag, donderdag 18 juni 2020
08.00 uur: Vertrek Humbie.
In de morgen brengt u een bezoek aan Stobshiel House, de privétuin van Mr. Maxwell & Lady Sarah Ward. Vervolgens vertrek naar de stad North Berwick voor vrije tijd en vrije lunch.
In de middag brengt u een bezoek aan Bass Rock. Dit is sinds jaar en dag een bekend adres om zeevogels als jan-van-genten, alken, zeekoeten en papegaaiduikers te spotten. Aan het eind van de dag brengt u nog een bezoek aan Shepherd House van Lord & Lady Fraser. Hier wordt u ontvangen door de heer des huizes met een korte introductie.

6e dag, vrijdag 19 juni 2020
08.00 uur: Uitchecken en vertrek uit het hotel.
Op deze laatste dag bezoek aan The Alnwick Garden .
16.00 uur: Uiterlijke meldingstijd DFDS Terminal in North Shields, Newcastle gevolgd door inscheping.
17.00 uur: Afvaart North Shields, Newcastle.

7e dag, zaterdag 20 juni 2020
09.30 uur: Aankomst en ontscheping in IJmuiden. U vertrekt terug naar de opstapplaats in Ermelo.

Hotel: De eerste en laatste nacht brengt u door in een hut aan boord van één van de schepen van de DFDS Ferries. De overige 4 nachten verblijft u in het MacDonald Cardrona****, Peebles, EH45
8NE, Schotland, United Kingdom.