DAGTOCHT GRONINGEN

Door Henk en Hennie van Emaus

Dagtocht Tuinen naar Oost Groningen op vrijdag 25 augustus

Op 25 augustus maken we een dagtocht naar Groningen. We bezoeken drie tuinen, waarvan twee met een bijzondere kwekerij. Er wordt overal koffie en thee geschonken. Vanwege de reisafstanden dient u zelf voor een lunchpakketje te zorgen.

Allereerst bezoeken we de Tuinen van Mien Ruys te Dedemsvaart, waar u een kopje koffie/thee wordt aangeboden. De vele modeltuinen en vernieuwde entree zijn op dit moment vanwege de internationale belangstelling voor onze tuinarchitectuur weer helemaal in. Voor de 2e tuin reizen we naar Eenrum, naar tuin en kwekerij De Kleine Plantage, hier vinden we vele soorten schaduwplanten. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u het verhaal van de tuin en kwekerij horen. En als u het nog niet op heeft, uw lunchpakketje nuttigen. Als laatste tuin bezoeken we Lianne’s grassen in De Wilp, met…..u raadt het al: een kopje koffie of thee. In deze periode bloeit er een grote verscheidenheid aan Helenium, deze zonnehoed combineert hier prachtig met de verdere prairiebeplanting.

Heeft u belangstelling?

We vertrekken bij voldoende deelname met een luxe touringcar op vrijdag 25 augustus 2017 om 8.45 uur, vanaf de bushalte aan de kant van het oorlogsmonument aan de Oude Rijksweg te Putten, en om 9.00 uur vanaf parkeerplaats Dirk Staalweg hoek Struikakkers te Ermelo. We hopen om ongeveer 19.15 uur weer bij het vertrekpunt terug te zijn.

De kosten bedragen incl. vervoer en entree voor G&B leden € 52,00 en niet-leden betalen € 59,50 (bij minimaal 30 deelnemers).

Opgave voor de excursie:

·       telefonisch 0341-420541

·       per mail: hvanemaus@solcon.nl

Nog even dit:

Na contact met ons kunt u het bedrag overmaken op bankrekening NL75RABO 031 77.27.346 t.n.v. KMTP Ermelo o.v.v. excursie 25 augustus 2017 en/ of 22 september 2017 en tevens vermelden opstapplaats Ermelo of Putten

Denkt u aan een lunchpakketje voor uzelf!

het begin
Mijn tuin is winterklaar! Maar wat is dat eigenlijk….