DAGTOCHTEN GRONINGEN EN ALDEN BIESEN IN BELGIË

Door Henk en Hennie van Emaus

Dagtocht Tuinen naar Oost Groningen op vrijdag 25 augustus

Op 25 augustus maken we een dagtocht naar Groningen. We bezoeken drie tuinen, waarvan twee met een bijzondere kwekerij. Er wordt overal koffie en thee geschonken. Vanwege de reisafstanden dient u zelf voor een lunchpakketje te zorgen.

Allereerst bezoeken we de Tuinen van Mien Ruys te Dedemsvaart, waar u een kopje koffie/thee wordt aangeboden. De vele modeltuinen en vernieuwde entree zijn op dit moment vanwege de internationale belangstelling voor onze tuinarchitectuur weer helemaal in. Voor de 2e tuin reizen we naar Eenrum, naar tuin en kwekerij De Kleine Plantage, hier vinden we vele soorten schaduwplanten. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u het verhaal van de tuin en kwekerij horen. En als u het nog niet op heeft, uw lunchpakketje nuttigen. Als laatste tuin bezoeken we Lianne’s grassen in De Wilp, met…..u raadt het al: een kopje koffie of thee. In deze periode bloeit er een grote verscheidenheid aan Helenium, deze zonnehoed combineert hier prachtig met de verdere prairiebeplanting.

Heeft u belangstelling?

We vertrekken bij voldoende deelname met een luxe touringcar op vrijdag 25 augustus 2017 om 8.45 uur, vanaf de bushalte aan de kant van het oorlogsmonument aan de Oude Rijksweg te Putten, en om 9.00 uur vanaf parkeerplaats Dirk Staalweg hoek Struikakkers te Ermelo. We hopen om ongeveer 19.15 uur weer bij het vertrekpunt terug te zijn.

De kosten bedragen incl. vervoer en entree voor G&B leden € 52,00 en niet-leden betalen € 59,50 (bij minimaal 30 deelnemers).

Dagtocht Fleuramour op vrijdag 22 september, Alden Biesen in België

Speciaal ook voor de bloemschikkers!

Fleuramour is een internationale bloemschiktentoonstelling, waar op zeer hoog niveau bloemwerk te zien is. Ook het aanwezige publiek dost zichzelf uit met bloemen. Niet alleen het bloemwerk is exclusief, maar het park eromheen, eigenlijk de hele entourage is de moeite waard. Deze dagtocht is niet goedkoop, vanwege de afstand (minimaal 2 x 3 uur) en hoge entreekosten. Maar u krijgt een unieke gelegenheid om werkelijk eens iets anders te zien. Het is deze dag hoedjesdag dus een (zelfgemaakte) hoed versierd met bloemen kunt u zelf opzetten of bewonderen bij andere deelnemers. Zie ook www.fleuramour.be.

Verstandig is het om een lunchpakketje mee te nemen. De entree alleen al is berekend op bijna 20 euro. Er is geen gelegenheid om met de bus een lunch- of eetadres aan te gaan.

Heeft u belangstelling?

We vertrekken bij voldoende deelname met een luxe touringcar, op vrijdag 22 september 2017 om 8.00 uur vanaf hoek Struikakkers te Ermelo en om 08.10 uur vanaf de bushalte tegenover het oorlogsmonument aan de Oude Rijksweg te Putten.

We hopen om ongeveer 18.30 uur weer bij het vertrekpunt terug te zijn.

De kosten bedragen incl. vervoer en entree:

·       bij 25 deelnemers: voor G&B leden €60,00 en niet-leden betalen € 67,50

·       bij 30 deelnemers: voor G&B leden €55,00 en niet-leden betalen € 62,50

·       bij 35 deelnemers voor G&B leden €50,00 en niet-leden betalen € 57,50

Opgave voor een of beide excursies:

·       telefonisch 0341-420541

·       per mail: hvanemaus@solcon.nl

Nog even dit:

Na contact met ons kunt u het bedrag overmaken op bankrekening NL75RABO 031 77.27.346 t.n.v. KMTP Ermelo o.v.v. excursie 25 augustus 2017 en/ of 22 september 2017 en tevens vermelden opstapplaats Ermelo of Putten

Denkt u aan een lunchpakketje voor uzelf!

Holy Smoke - Blik op de Tuin (807) week 29/2017
ûs   tûn