Verenigingsavonden

Onze verenigingsavonden worden gehouden in de theaterzaal van De Dialoog, naast het gemeentehuis te Ermelo, aanvang 20.00 uur. Voor deze avonden is een spreker uitgenodigd voor een lezing (of een demonstratie) over een interessant onderwerp; dit gaat meestal gepaard met een vertoning van fraaie dia’s of een PowerPoint Presentatie. De avonden zijn gratis toegankelijk voor leden (met één huisgenoot), op vertoon van hun ledenpasje. Ook personen die geen lid zijn van onze vereniging zijn van harte welkom. Zij betalen € 2,50 toegang, als tegemoetkoming in de kosten.

Verenigingsavond 18 september 2018

De Dialoog te Ermelo, aanvang 20.00 uur

De eetbare bostuin door Vera Greutink

Vera Greutink is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Vanaf 1999 tuiniert ze volgens de principes van de permacultuur.  Ze schrijft onder andere voor Groei & Bloei, Tuinseizoen, Tuin op Tafel en Permaculture Magazine (Engels). Haar eerste boek 'Tuin smakelijk!' over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015,. Vera neemt boeken mee voor de verkoop. Voor meer informatie zie www.tuinsmakelijk.nl

Eetbare bostuin
“De teelt van eetbare gewassen in "etages" is een model gebaseerd op het natuurlijke ecosysteem van een bos. Er worden fruitbomen, struiken van kleinfruit, vaste groentes, kruiden en zichzelf uitzaaiende eetbare planten gecombineerd tot een zeer productief, ziekteresistent en weinig werk vragend landschap. Het model kan op elke schaal toegepast worden, van een flinke kuip tot meerdere hectares. In de lezing gaan we ook in op een aantal bijzondere eetbare gewassen.”

Dinsdag 16 oktober 2018

Pieter van Manen van Happy Bee Plant komt vertellen over

drachtplanten en waardplanten en over het kweken zonder bestrijdingsmiddelen.

Meer informatie is te vinden op Opens external link in new windowwww.happybeeplant.nl

Happy Bee kweekt planten zonder bestrijdingsmiddelen waardoor deze zeer geschikt zijn voor insecten en geen negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Door te werken met nieuwe rassen of deze nieuwe rassen zelf te ontwikkelen blijven zij met hun planten innovatief. Door een gezonde biodiversiteit in de tuin krijgen insectenplagen minder kans. Pieter neemt een assortiment planten mee voor de verkoop.

Dinsdag 20 november 2018

Bloemschikdemonstratie door de Masterclass Nieuwe Stijl in de theaterzaal van de Dialoog. Het onderwerp “Let it snow” belooft weer veel mooie en inspirerende arrangementen.

Volkstuin: late groeiers en bloeiers
De Styrax een vergeten of…