Activiteiten & Actueel

Verenigingsavonden

Onze verenigingsavonden worden gehouden in de theaterzaal van De Dialoog, naast het gemeentehuis te Ermelo, aanvang 20.00 uur. Voor deze avonden is een spreker uitgenodigd voor een lezing (of een demonstratie) over een interessant onderwerp; dit gaat meestal gepaard met een vertoning van fraaie dia’s of een PowerPoint Presentatie. De avonden zijn gratis toegankelijk voor leden (met één huisgenoot), op vertoon van hun ledenpasje. Ook personen die geen lid zijn van onze vereniging zijn van harte welkom. Zij betalen € 2,50 toegang, als tegemoetkoming in de kosten.


In het verenigingsjaar 2017-2018 staan de volgende bijeenkomsten gepland

19 september 2017  De mens de stad en het eetbare door Madelon Oostwoud

Over de geschiedenis van het eetbare en hoe we daar steeds verder van verwijderd raakten, met verrassende verbanden, met geschiedenis, kunstgeschiedenis en ons culinair verleden.

17 oktober 2017  Paddenstoelen, stille levens op de bodem. door Lex Kreffer

Paddenstoelen, het hele jaar door zijn ze te vinden in een veelheid van vormen, kleuren en bijzondere levenswijzen. Deze, met een minimum aan franje geproduceerde en gepresenteerde dialezing doet slechts een kleine greep uit de ruim 4000 soorten die in Nederland voorkomen. Pure, klassieke fotografie. Met natuurlijk vooral de mooie en bijzondere paddenstoelensoorten. Eetbaarheid en giftigheid komen uitgebreid aan bod. Een avondvullend programma over de geheimzinnige schoonheid van het schimmelrijk.

Verder staan gepland

21 november 2017  Demonstratie bloemschikken

16 januari 2018      Tuinenreis door Henk van Emaus

20 februari 2018     Australië, een vogel en bloemenparadijs door Frans van Bussel

20 maart 2018        Algemene Ledenvergadering met aansluitend lezing

17 april 2018           Planten uit de Bijbel

Paddenstoelen

meer
16
Sep
Volkstuin:125 mm regen
13
Sep
Kerk in de tuin -  no. 815 week 37 2017