Verenigingsavonden

Onze verenigingsavonden worden gehouden in de theaterzaal van De Dialoog, naast het gemeentehuis te Ermelo, aanvang 20.00 uur. Voor deze avonden is een spreker uitgenodigd voor een lezing (of een demonstratie) over een interessant onderwerp; dit gaat meestal gepaard met een vertoning van fraaie dia’s of een PowerPoint Presentatie. De avonden zijn gratis toegankelijk voor leden (met één huisgenoot), op vertoon van hun ledenpasje. Ook personen die geen lid zijn van onze vereniging zijn van harte welkom. Zij betalen € 2,50 toegang, als tegemoetkoming in de kosten.

In het verenigingsjaar 2017-2018 staan de volgende bijeenkomsten gepland

19 september 2017  De mens de stad en het eetbare door Madelon Oostwoud

Over de geschiedenis van het eetbare en hoe we daar steeds verder van verwijderd raakten, met verrassende verbanden, met geschiedenis, kunstgeschiedenis en ons culinair verleden.

17 oktober 2017  Paddenstoelen, stille levens op de bodem. door Lex Kreffer

Paddenstoelen, het hele jaar door zijn ze te vinden in een veelheid van vormen, kleuren en bijzondere levenswijzen. Deze, met een minimum aan franje geproduceerde en gepresenteerde dialezing doet slechts een kleine greep uit de ruim 4000 soorten die in Nederland voorkomen. Pure, klassieke fotografie. Met natuurlijk vooral de mooie en bijzondere paddenstoelensoorten. Eetbaarheid en giftigheid komen uitgebreid aan bod. Een avondvullend programma over de geheimzinnige schoonheid van het schimmelrijk.

Verder staan gepland

21 november 2017  Demonstratie bloemschikken

Ieder jaar staat het bloemschikken in november op het programma van de verenigingsavonden van KMTP Groei&Bloei afdeling Ermelo-Putten. Dit jaar verzorgen de cursisten van de Masterclass Nieuw Stijl een demonstratie op dinsdag 21 november 2017. Thema van de avond is: Inspriratie voor de kerst, klassiek versus modern. Er worden klassieke en moderne arrangementen gegedemonstreerd dus de avond biedt voor elk wat wils.  De cursisten van MNS nemen deel of hebben deel genomen aan de landelijke wedstrijden NK Bloemschikken.

De demonstratie is in de theaterzaal van De Dialoog, Raadhuisplein te Ermelo. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis voor leden van Groei&Bloei (op vertoon van pasje), niet leden betalen € 3,00.

16 januari 2018      Tuinenreis door Henk van Emaus

Presentatie nieuwe tuinenreis  7 dagen Groene Highlights Ierland

Terugblik reis naar Sussex, door:

Hennie en Henk van Emaus

Op de verenigingsavond van 16 januari 2018 willen we  in ‘De Dialoog’ de tuinenreis 7 dagen Groene Highlights Ierland presenteren, die we van donderdag 7 juni  t/m woensdag 13 juni 2018 willen maken.                                    Het grootste deel van deze avond is een powerpointpresentatie door Henk van Emaus over de terugblik van de reis naar Surrey, waarin  mooie beelden te zien zijn van de privé Cottage tuinen Bridge End, Stuart en Tilford Cottage. Maar ook grotere tuinen als Wisley, Sissinghurst en Loseley Park komen aan bod. Met een nieuwe camera heb ik het gevoel dat de plaatjes nog mooier zijn.

20 februari 2018     Australië, een vogel en bloemenparadijs door Frans van Bussel

20 maart 2018        Algemene Ledenvergadering met aansluitend lezing

17 april 2018           Planten uit de Bijbel

Paddenstoelen