foto's

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Ermelo-putten

Ermelo-Putten is een afdeling van Groei & Bloei met 240 leden.

De leden van onze afdeling ontmoeten elkaar tijdens lezingen en op cursussen en workshops. Jaarlijks wordt een excursie naar het buitenland georganiseerd. Daarnaast staan nog enkele dagtochten op het programma. De Open Tuinen Dagen worden gehouden in de zomer. Het is dan mogelijk om een kijkje  in de tuin te nemen van diverse tuinliefhebbers. Voor een verslag 2018, lees Opens external link in new windowhier.

Verenigingsbijeenkomst januari 2019

De verenigingsavond van 15 januari staat in het teken van onze excursie- annex reiscommissie en wel de meerdaagse reizen die we in 2019 willen organiseren en een terugblik van onze laatste reis in 2018 die dit keer naar Ierland ging.

Presentatie nieuwe reis 2019:                                                                                                                      Zesdaagse reis naar Elzas en Südbaden Duitsland van donderdag 13 t/m 18 juni 2019. Dit jaar weer met de touringcar en wel naar het zuiden van Duitsland met onderweg een uitstap naar de Elzas. We verblijven in 3 hotels, uiteraard bezoeken we diverse tuinen zo staat onder andere de Hermannshof en het bloemeneiland Mainau in de Bodensee staat op het programma.   Half december hopen we de informatie op onze website te hebben en op onze verenigingsavond van 15 januari in de Dialoog kunnen we u het complete programma van deze aantrekkelijke en gevarieerde reis aanbieden.

Die avond kunt ook een Terugblik van de Tuinenreis 2017 zien met als titel Groene Highlights van Ierland. Henk is er weer in geslaagd om een presentatie te maken met mooie momenten uit deze reis, zoals prachtige beelden van de natuurlijk aandoende tuin Mount Usher, de wereldberoemde formele tuin Powerscourt, en de subtropische Derreen Garden. Ook bezoeken we privé tuinen o.a. die van broer Jimi Blake en die van zijn zus June Blake.

We hopen half december alle informatie op onze website www.ermelo-putten.groei.nl te kunnen publiceren.

Voor meer informatie Excursiecommissie Hennie en Henk van Emaus

Leuvenumseweg 71, 3847 LA Harderwijk, 0341 420541 hvanemaus@solcon.nl

Tuinreizen 2019

Zesdaagse Tuinenreis van Südbaden en Elzas

Harderwijk, december 2018

Beste deelnemer van een tuinenreis en andere belangstellenden.

Enkele jaren geleden hebben we een mooie reis naar Duitsland gemaakt, we kijken daar nog met plezier op terug, vandaar dat we u graag mee willen nemen naar Südbaden in Duitsland, en een beetje voor de franse slag, de Elzas. In samenwerking met Garden Tours willen we deze voor weinig groepen georganiseerde tuinenreis van donderdag 13 juni t/m woensdag 18 juni 2019 graag met u maken.

Daarnaast nodigen we u uit voor de bijeenkomst van 15 januari a.s. om 20.00 uur in de Dialoog, Raadhuisplein 4 te Ermelo.

Door de combinatie van Elzas en Südbaden belooft het een afwisselende reis te worden. Zo bezoeken we o.a. een aantal privétuinen (zelfs één met een wijnproeverij), een kwekerij, gaan naar het bloemeneiland Mainau aan de Bodensee, bezoeken het voor vele plantenliefhebbers bekende park Hermannshof, en gaan we naar het mooie stadje Riquewir. Om de reisafstanden beheersbaar te houden verblijven we in 3 verschillende hotels

Net als vorig jaar gaat een ervaren gids van Garden Tours met ons mee. De entreekosten zijn niet in de reissom verwerkt, u dient dit aan de gids te voldoen.                                                                                                          Wel bij de prijs inbegrepen is het afscheidsdiner, extra verzorging en een welkomstdrankje.

We zouden het fijn vinden als u met ons mee gaat.

Wilt u met ons mee? Dan  kunt u zich aanmelden of inlichtingen inwinnen per telefoon of per email, tel. 0341-420541 of  henkvanemaus(at)solcon.nl

U ontvangt dan per omgaande alle reisinformatie en het aanmeldingsformulier

Alvast de sfeer proeven?

Op de verenigingsavond van 15 januari 2019 in ‘De Dialoog’ is er een presentatie met foto’s van de tuinen van de reis naar Ierland van juni 2018.*                                                                         Ook willen we een kleine impressie geven van onze reis naar Südbaden en Elzas.

Met vriendelijke groet

Hennie en Henk van Emaus

Deze maand in Groei & Bloei

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)