foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Ermelo-Putten

Ermelo-Putten is een afdeling van de landelijke vereniging Groei & Bloei.

Doe ook mee met de grootste tuincommunity van Nederland en Vlaanderen!

Groei & Bloei heeft 130 afdelingen in het land. Elke afdeling organiseert leuke en interessante activiteiten. De leden van onze afdeling ontmoeten elkaar tijdens lezingen en op cursussen en workshops. Jaarlijks wordt een excursie naar het buitenland georganiseerd. Daarnaast staan er ook dagtochten op het programma. 

 

Voorzitter gevraagd!

Bijna een halfjaar geleden zijn er twee nieuwe leden bij ons bestuur gekomen. Die zijn inmiddels aan elkaar gewend en op elkaar ingespeeld. Wat er echter ontbreekt is een voorzitter, iemand die met ons mee denkt over wat er de komende maand moet gebeuren maar ook de komende jaren en daar samen invulling aan gaat geven. Een enthousiast iemand die met verve de “voorzittershamer” gaat hanteren tijdens de bestuursvergaderingen en de ledenavonden.

Mocht u, binnen uw familie of vriendenkring iemand kennen, die deze bestuurlijke taak op zich zou kunnen en willen nemen, geef dit dan aan ons door of laat die persoon contact opnemen met onze secretaris Johan de Vroom.
Dit kan via e-mail: info(at)ermelo-putten.groei.nl of via tel.nr.: 06 - 19999103

Namens de huidige bestuursleden hartelijk dank voor uw reacties!

Nieuwe bloemschikcursussen

Cursussen voor gevorderden en vergevorderden

De cursussen worden gegeven door vakkundige en enthousiaste docenten. Tijdens de lessen zullen zij u allerlei technieken leren en cursisten inspireren tot het maken van mooie werkstukken.

Instromen bij deze groepen is mogelijk als u enige kennis en ervaring heeft met het bloemschikken.
Meer informatie is te vinden bij Opens internal link in current windowBloemschikcursussen 2019-2020.


De bloeiende Andes

Besdragende planten

door Frank van der Graaf

Verenigingsavond dinsdag 15 oktober
Aanvang 20.00 uur in de Dialoog bij het gemeentehuis in Ermelo

Tijdens de avond zullen planten met bessen als voorbeeldmateriaal aanwezig zijn evenals takken met bessen. De eerste kunnen na afloop worden gekocht en de tweede kunnen worden meegenomen. Voor meer informatie klik Opens internal link in current windowhier

Terugblik dagtocht Boskoop 15 augustus

Op donderdag is er een dagtocht gemaakt naar Boskoop. Die dag was er een rondvaart, een rondleiding bij kwekerij Esveld, een bezoek aan omliggende kwekerijen, en de sortimentstuin Harry van der Laar. De lunch gebruikten we bij restaurant Yume, dat is op de locatie van kwekerij Esveld. 

Voor een foto impressie klik op deze link: https://photos.app.goo.gl/tRvcADqCNA5fXr3y9

Voor een reisverslag klik op deze link: Opens internal link in current windowDagtocht Boskoop

Veel kijkplezier!   

Afscheid Anneke van der Veen

Tijdens de algemene ledenvergadering van 19 maart jl. werd afscheid genomen van voorzitter Anneke van der Veen. Na ruim tien jaren lid te zijn geweest van het bestuur van de afdeling Ermelo-Putten, waarvan de laatste negen jaren als voorzitter, heeft zij het bestuur verlaten. Bestuurslid Jos Beek sprak lovende woorden over haar inzet en vastberadenheid in haar activiteiten voor de vereniging. 
Lees Opens internal link in current windowhier verder.

Hollandse Herfst

Het Oost-Nederlands Kampioenschap Bloemschikken wordt dit jaar gehouden op 26 oktober in Eefde. Onze oud-voorzitter Anneke van der Veen is één van de organisatoren. Het thema dit jaar is Hollandse Herfst. KlikOpens internal link in current window hier voor meer informatie.

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST