foto's

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Ermelo-Putten

Ermelo-Putten is een afdeling van de landelijke vereniging Groei & Bloei.

Doe ook mee met de grootste tuincommunity van Nederland en Vlaanderen!

Groei & Bloei heeft 130 afdelingen in het land. Elke afdeling organiseert leuke en interessante activiteiten. De leden van onze afdeling ontmoeten elkaar tijdens lezingen en op cursussen en workshops. Jaarlijks wordt een excursie naar het buitenland georganiseerd. Daarnaast staan er ook dagtochten op het programma.

19 maart 2019

Een kleurrijke wandeling over een bloemrijk eiland Madeira
Aanvang: 20.00 uur in de Dialoog naast het gemeentehuis.
Ledenvergadering met aansluitend de presentatie van Henny van der Wilt

Het eiland Madeira wordt ook wel Jardim Atlantico, de tuin in de Atlantische Oceaan, genoemd. Het is zo groot als de provincie Utrecht en ligt 700 km ten westen van Marokko. Het eiland is van vulkanische oorsprong en is zeer bergachtig. De hoogste top, die we ook beklimmen, is de Puico Ruivo met 1862 meter. Er staan daar boomheiden van honderden jaren oud. De variatie aan planten is enorm, mede door de grote  variatie aan biotopen.
Lees Opens internal link in current windowhier verder.

16 april 2019

Bijzondere natuur en leefomstandigheden in Kyrchyzstan
Aanvang 20.00uur in de theaterzaal van de Dialoog naast het gemeentehuis.
Presentatie van Henk van Emaus

Samen met mijn zoon ben ik afgelopen zomer naar Kyrchyzstan geweest, we zijn daar met een groepje plantenliefhebbers wezen botaniseren. Het land ligt tegen de grens van China aan en bestaat voor het grootste deel uit bergen. De klimatologische omstandigheden zijn zeer verschillend, daardoor is de natuur gevarieerd en het landschap zeer afwisselend. Niet alleen de grote variatie van het landschap met zijn bijzondere planten komt aan bod maar ook de soms erbarmelijke leefomstandigheden van de kyrchiezen; overleven is vaak het belangrijkste.

Tuinenreis 2019

Zesdaagse Tuinenreis naar Südbaden en de Elzas

Enkele jaren geleden hebben we een mooie reis naar Duitsland gemaakt, we kijken daar nog met plezier op terug, vandaar dat we u graag mee willen nemen naar Südbaden in Duitsland, en een beetje voor de Franse slag, de Elzas.
In samenwerking met Garden Tours willen we deze voor weinig groepen georganiseerde tuinenreis
van donderdag 13 juni t/m woensdag 18 juni 2019 graag met u maken.
Door de combinatie van Elzas en Südbaden belooft het een afwisselende reis te worden.
Zo bezoeken we o.a. een aantal privétuinen (zelfs één met een wijnproeverij), een kwekerij, gaan naar het bloemeneiland Mainau aan de Bodensee, bezoeken het voor vele plantenliefhebbers bekende park Hermannshof, en gaan we naar het mooie stadje Riquewir.
Om de reisafstanden beheersbaar te houden, verblijven we in drie verschillende hotels.

Net als vorig jaar gaat een ervaren gids van Garden Tours met ons mee. De entreekosten zijn niet in de reissom verwerkt, u dient dit aan de gids te voldoen.
Wel bij de prijs inbegrepen is het afscheidsdiner, extra verzorging en een welkomstdrankje.
We zouden het fijn vinden als u met ons mee gaat.
Wilt u met ons mee? Dan kunt u zich aanmelden of inlichtingen inwinnen per telefoon of per email, tel. 0341-420541 of henkvanemaus(at)solcon.nl.
U ontvangt dan per omgaande alle reisinformatie en het aanmeldingsformulier.

Met vriendelijke groet
Hennie en Henk van Emaus

Deze maand in Groei & Bloei

Mar
Een blauwe lucht, de zon en bijna geen wind
Mar
Genieten van wat er allemaal tevoorschijn komt.