Ermelo-Putten

Planten-stekken-zaden Ruilmarkt

In 2022 hebben we als G&B bestuur gezocht naar een nieuwe plek om onze Ruilmarkt te houden. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met de Kwekerij op Veldwijk (GGZ). Hier wordt namelijk op 5/6/7/mei een driedaagse plantjesmarkt gehouden.

Op vrijdag 6 mei organiseren we als Groei&Bloei hier twee activiteiten voor onze leden. ’s Ochtends een workshop muurmand maken en ’s middags willen we onze Ruilmarkt houden.

Het is de bedoeling, dat iedereen vanaf 13.30 uur de stekken/planten/zaden kan inleveren. Alles graag voorzien van naam en aanleveren in pot of zak en doos of kistje. Het wordt dan neergezet op en rond onze Groei&Bloei Kraam, zodat alles goed te overzien is.

Van 13.30 uur tot 14.30 uur is het inzamelen van al het plantaardige materiaal en het rondkijken.
Vanaf 14.30 uur tot 15.30 uur start het werkelijke ruilen en onderhandelen.

De komende maand is nog zeker geschikt om te stekken of te scheuren van toevallige plantjes, struikjes of boompjes. Vaak komt u in april nog verrassingen tegen in de tuin, die geschikt zijn om uit te spitten en weg te geven.

De kwekerij ligt aan de van Limburg Stirumlaan op het  terrein van GGZ Centraal locatie Veldwijk, 3853 LC Ermelo.
Het parkeren van de auto gebeurt buiten het hek van de kwekerij en er is eventueel een kruiwagen/karretje  beschikbaar om uw meegebrachte spullen te vervoeren.

Hopelijk  komt er bij u nu ook weer een Groei en Bloei enthousiasme naar boven om deel te nemen aan onze Ruilmarkt.